Ing. Stanislav Blaha

Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • ODS
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 15:22:54 - Venca K.

Co uděláte s Malou?

Předpokládám, že do jejího jmenování zasáhnout nemůžete, můžete ji nějak jako opozice odvolat? Vždyť to je výsměch nám všem. Nejde jen o její vzdělání, ale i o to, jak se vyjadřuje. Babiše bude hájit, ať to stojí, co to stojí a v kombinaci s jeho obviněním, nám tu tiká časovaná bomba, která může vyhodit do povětří celý náš právní systém a dost křehkou demokracii, která tu je. Dáte jako opozice pozor, aby se tak nestalo? Já když jsem v práci nemohu sledovat, co dělá, ale nápní vaší práce to je. Prosím vás, abyste VŠE, co Malá dělá, důkladně sledovali. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2018 9:05:20 - Ing. Stanislav Blaha
Ministryně Malá je žena s planoucíma očima. Její hlavní kvalifikace je láska k Babišovi jdoucí za hrob. Je ochotná pro něho udělat úplně všechno - a udělá úplně všechno. Proti hlasovací mašině ANO, komunistů, okamurovců a nově sociálních demokratů toho sice opozice mnoho nezmůže, ale to neznamená, že je na parlamentní úrovni úplně bezmocná. Situaci velice komplikuje prezident. Hraje sice svoji hru, ale v zásadě nahrává Babišovi, anebo se mu přinejmenším nesnaží věci úplně bořit. Malá je pouze vrchol ledovce. Babiš ji klidně obětuje, pokud to pro něho bude výhodné (například aby "státnicky" ustoupil tlaku). To mnohem horší - personální zemětřesení na celé úrovni státní správy - probíhá už několik let, ale v posledních měsících neuvěřitelně zesílilo. Teoreticky lze vládnout bez Parlamentu. Nelze sice přijímat zákony, ale na exekutivní úrovni lze dělat téměř cokoli. Naše Ústava nepočítala se situací, že vláda se nebude chtít opřít o zřetelnou a hlasováním o důvěře vyjádřenou většinu. Navíc pokud vláda důvěru nějak získá, tak se hned druhý den může na celý Parlament vykašlat, protože zachová-li si tichou loajalitu KSČM a SPD, tak ji nelze odvolat. Babiš je pragmatik, který komunistům a okamurovcům klidně ustoupí v čemkoli, co neohrozí zájmy jeho velkoagrárnické lobby. Dokud potečou peníze do zemědělství, dotud si budou moci bolševici diktovat cokoli.