JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 15:57:42 - Venca K.

Malá

Proti Pochemu jsme měli dost výhrad, a to i tak závažných, že byste kvůli tomu vládu nepodpořili. Proti Malé máte také výhrady, ale jestli postoj KSČM chápu dobře, tak proti jejímu jmenování nic nemáte a klidně vládu, kde bude, budete tolerovat? Vám nevadí, že nemá české právní vzdělání a co hůř, studovala zřejmě ,,Plzeňská práva" na Slovensku? I ona totiž vystudovala rychleji, než se oficiálně má... A pak ty její výroky o tom, koho a kdy by se mělo stíhat. Navíc je jasné, že nikdy za žádnou cenu nepůjde proti Babišovi i za cenu toho, že se sama poníží. Pokud se rozhodnete vládu tolerovat, tak to znamená, že za její nominanty taky nesete odpovědnost. Navíc vy jste pravník. To vám fakt nevadí, o právu u nás bude rozhodovat někdo nekompetentní? Ministr by měl být podle mě odborník, ne kde kdo. A myslím, že vzdělaných lidí s praxí je u nás hodně. O to víc mě to utvrzuje v tom, že Babiš si Malou vybral úplně z jiného důvodu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2018 7:37:58 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Z vyjádření v dotazu Vás zařazuji mezi tzv. odmítače paní Malé a proto to píši Vám a všem soukmenovcům. Pokud do této sorty nepatříte, tak se omlouvám, že jsem to špatně pochopil. 

Pana Pocheho osobně neznám a tak se k němu nechci vyjadřovat. Podle dostupných informací by však měl patřit mezi tzv. vítače, ikdyž nyní se možná přizpůsobuje celkovému postoji země a tvrdí, že jim není. Může to však být pouze jeho póza k získání touženého křesla ministra.

Paní Malou však znám osobně a vidím její práci ve Sněmovně, ale zejména v ÚPV. Tam rozhodně pracuje lépe a viditelněji než mnozí naši kolegové a někteří mají dokonce právní vzdělání. Jestli ji vytýkáte její právní vzdělání ze Slovenska tak je to ubohé, stejně ubohé, jako by bylo vytýkáno slovenskému lékaři, že vystudoval medicínu v Čechách. Jednou jsme v EU a vzdělání získané v těchto zemích uznáváme jako rovnocenné. Pochopil bych možná, kdyby patřila mezi plzeňské právní rychlokvašky, které ve Sněmovně také sedí a dokonce ještě nedávno byli tito politici ministry nebo předsedají výborům. Ti však pro ostudu ze svého studia raději ani nepoužívají titul. Pochopil bych i kritiku moninanta na ministra, který nemá ukončené VŠ vzdělání, ale nic takového jsem nezaznamenal, tady všichni mlčíte. Proč? Dokonce i slyším, že odbornost může být problém a odborník by v oboru dělat neměl. Tak se ptám, jak je to s tou požadovanou odborností u politiků? Nebo snad platí jen na někoho? Na toho, koho si vybere DemoŽumpa a toho se pak pokouší pomocí svých médií likvidovat? Ano, tak to je a tak to cítím. Jestli je pro někoho z vás k výkonu funkce politika důležité vzdělání v oboru tak se ptám, kde jste tak urputně křičeli, když byli v posledních 20 letech jmenovaní ministři obrany. Taková Parkanová, Peake a konče ministrem, který to na obraně sehrál jako další divadelní roli. To jste mlčeli. Mohu jmenovat i právní "hvězdy" z ministerstva spravedlnosti, ale k čemu by to bylo. Nikomu z vás v podstatě nejde o paní Malou, ale o Babiše. Jenže jste tak ubozí, že si vyberete ženu a na ni pak utočíte. Označení DemoŽumpa je proto velmi výstižné.

Přeji Vám méně zášti a více tolerance.

Zd. Ondráček