JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2018 19:21:19 - Jungmann

Podle mě nehrajete fair play

Dobrý den, vaše kolegyně na otázku nebyla v TV schopná odpovědět. Odpovíte mi vy? Ptám se na to, zda byste jako poslanec podle slibu neměl hlasovat vždy podle svého nejlepšího vědomí a svědomí ve prospěch lidí? A pokud s vládou nesouhlasíte, za což máte mé sympatie, jak můžete s čistým svědomím hlasovat o důvěře takové vládě? A jelikož i vy jste právník, jak hodnotíte situaci kolem ministra zahraničí? Podle mě vás buď podrazil Babiš nebo Hamáček, když se s Babišem dohodl na náhradním řešením, které mu ale strana neposvětila a evidentně s ním část strany nesouhlasí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2018 9:21:11 - JUDr. Ondřej Veselý
 Dobrý den,
to je občasná nevýhoda demokracie. Ačkoliv jsem se vstupem do vlády nesouhlasil, většina byla opačného názoru. A protože jsem demokrat, nezbývá mi, než názor většiny respektovat... Nicméně hlasování v souladu s ústavním slibem poslance si vyhrazuji. Chápu samozřejmě Vaši narážku. Ani já nejsem přesvědčen, že vláda v čela s trestně stíhaným agentem StB, která čeká na podporu KSČM je pro ČR to pravé ořechové, ale většina má zřejmě odlišný názor. Soudím z toho, že si občané zvolili 115 ze 200 poslanců z ANO, SPD a KSČM.