Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2018 6:51:59 - Damph

Proč komunisté vítají migranty?

Co říkáte na článek pana Zdechovského? Jak to s komunisty teda je? https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Tomas-Zdechovsky-34026/clanek/Komuniste-jsou-v-Evropskem-parlamentu-nejvice-proimigracni-skupina-87238
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2018 19:47:30 - Ing. Kateřina Konečná

Vážený pane,

Mockrát vám děkuji za tento dotaz. Toto jsem k této záležitosti napsala na svůj Facebook:

"Pan Zdechovský, zřejmě ovlivněn horkým letním počasím nebo možná i tíhou svědomí, jak špatně lidovci vedou EU (ano, Vy jste na rozdíl ode mě pro J. C. Junckera hlasoval) se snížil k tomu, že zveřejnil fotku, kde údajně komunisté mávají transparenty “uprchlíci vítejte”. Fór je v tom, že žádný z europoslanců za KSČM tam není. Zase se ukázalo, že heslo “trochu pomoct, hodně škodit - to se může vždycky hodit” na lidovce platí beze zbytku.”

Chtěla bych k tomu dodat jen pár bodů:

1.       Pan Zdechovský manipuluje s fotografií, na které jsou někteří členové konfederální frakce GUE/NGL (nikoliv já). Navíc ji na Parlamentní listy dal v malé velikosti, nejde rozkliknutím zvětšit a přesvědčit se, že na ní nejsem, což považuji za mimořádně podlé a zbabělé. Pravda, nepřekvapivé, ale ubohé.

2.       KSČM v Evropském parlamentu nikdy nepodpořila kvóty a vždy razila v otázce migrace českou pozici. Kdo byť naznačuje opak, dopouští se přinejmenším omylu. Viz

https://www.kscm.cz/cs/aktualne/stanoviska/pristupy-kscm-k-problematice-pricinam-migrace. KSČM od samého začátku říkala, že se musí řešit i příčiny migrace, kvóty nejsou řešením a musíme se bavit o jiných variantách.

3.       Zkratka frakce GUE/NGL znamená "Evropská sjednocená levice a Severská zelená levice". Z názvu je vidno, že se nejedná o vysloveně "komunistickou" frakci, ale že má širší záběr (viz název). Ano, je v ní několik vyloženě komunistických stran, ale zároveň i zástupci zelené levice (opět viz název). KSČM je součástí frakce GUE/NGL, ale v otázkách migrace hlasuje zásadně odlišně. Nikdo nás za to ve frakci nekádruje a nevytváří to žádné problémy. Pan Zdechovský možná rád poslouchá rozkazy ze své frakce, ale já mám vlastní hlavu a jiný názor než zbytek mé frakce, a to zejména v otázce migrace. Chápu, že někteří lidé dělají z intelektuální lenosti rádi zkratky, ale fakta jsou fakta.

4.       Považuji za fascinující, že pravicoví poslanci zkoumají, kdo a kdy s jakým transparentem kde stál. Připomíná mi to praktiky z minulosti, které sami tak rádi kritizují.

5.       Pokud má pan Zdechovský problém s Vojtěchem Filipem, měl by si ho vyřešit s Vojtěchem Filipem. Je hezké, že se pan Zdechovský intelektuálně vrací do let v mateřské školce, ale už je dospělý a měl by si umět problémy vyříkat s tím, s kým je má a netahat do toho ostatní.

6.       Pan Zdechovský by si taky měl uvědomit, že on sám je v podobné (ne-li horší) situaci ve vlastní frakci. Je pravdou, kterou radši rovnou uznám, abych se nesnížila na jeho úroveň, že europoslanci za EPP (z ČR KDU-ČSL a TOP 09) nikdy nemají transparenty "Uprchlíci vítejte". EPP však v hlasování podpořila kvóty, ba co více, odhlasovala podobu a složení Evropské komise, která kvóty navrhla. Zde ovšem chci zdůraznit, že pan Zdechovský pro kvóty nikdy nehlasoval a šel v této problematice proti názoru své frakce, stejně jako já.

7. Nevím, co motivovalo pana Zahradila, aby se k panu Zdechovskému přidal a zkusil zahrát podruhé stejnou kartu. Považuji to za zcela zbytečné. Pan Zdechovský alespoň onu fotografii, na které nejsem, zveřejnil, ale pan Za-hradil se neobtěžoval udělat ani to a rovnou lhal.

8.       Pánové Zahradil a Zdechovský by si mohli uvědomit, že v otázkách migrace hlasuji stejně jako oni. Pokud chtějí vyvolávat spory, mohli by si najít téma, na kterém se neshodneme a ne to, na kterém máme téměř shodnou pozici. V jejich konání nevidím logiku, ale to už si musí chlapci vyřešit ve svých hlavách.

Díky, že se ptáte a neskáčete na hloupoučké předkampaňové lži. Víte jak to je, někteří lidé nemají na práci nic jiného, než vymýšlet lži o druhých. Ubohost pravice je však dlouhodobě známou věcí a tak se nejedná o žádnou novinku.

Přeji vám krásné a pohodové léto.

Kateřina Konečná