MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2012 17:46:36 - tatanaZ

O euru referendum

Pane senátore, četla jsem, že byste jako prezident nepodlehl snahám vyměnit Korunu za Euro. Jednou ale Euro budeme muset přijmout, jelikož jsme se k tomu zavázali při vstupu. Není věčné odkládání pro ekonomiku nepříznivé? A navíc, já osobně jsem hodně mladá a mám dilema spořit-nespořit. A obávám se spořit i proto, že když teď začnu a za x let bude euro, mé úspory budou znehodnoceny. Nebo ne? Sice je teď EU v krizi a nemá dobré jméno, ale není třeba myslet i na budoucnost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2012 13:32:11 - MUDr. Přemysl Sobotka

Děkuji za dotaz, jsem rád, že mladí lidé se zajímají o svou budoucnost.  Podmínky, za nichž jsme se zavázali přijmout euro se dramaticky změnily. Já proto prosazuji, aby o přijetí eura rozhodli občané této země v referendu. Fungující jednotná evropská měna totiž vyžaduje jednotný měnový prostor, jednu centrální banku a jednotnou fiskální unii. A to vše je potlačením suverenity národních států a hlavně je v rozporu se vstupními podmínkami do EU v roce 2004.

Jsem přesvědčen, že dosud nepřišla doba, abychom se vzdali své suverenity. Jaké to je, jsme už totiž zažili.

Ale spořit se nebojte. Naopak, je lepší spořit, než se zadlužovat.