Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2011 19:51:50 - Verka_Stranska

Automotodrom Brno, a.s.

Dobrý večer, slyšela jsem o brněnském autodromu, který vydělává nejvíc peněz ze sportovních akcí a přitom na něho stát (resp ČSTV) nepřispívá ani korunou. Nahradí v tomto případě stát Vaše město, tedy Brno?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2011 12:49:28 - Bc. Roman Onderka, MBA

Vážená paní,

Automotodrom Brno, a.s. patří mezi  nejvýznamnější sportovní motorické kluby, a to  nejen v ČR,  a akce zde  se těší mimořádné oblibě a vysoké návštěvnosti.  Prvořadou sportovní událostí Automotodromu Brno, a.s.,  provozovatele  Masarykova okruhu, je každoroční srpnový závod Mistrovství světa silničních  motocyklů Grand Prix České republiky, kam se sjíždí sportovní fanoušci z celého světa.

Akciová společnost Automotodrom Brno byla založena v roce 1994 a nejznámější podnikatelskou aktivitou a.s. zůstává provozování závodního motoristického okruhu, vybudovaného v letech 1985-1987.  V současné době se stará o technické zabezpečení závodní dráhy a zázemí závodiště, organizuje závody na národní i světové úrovni, ale také podniká v oblasti promotérství. Společnost tak postupně rozšiřuje portfolio svých aktivit.

Město Brno si je zcela vědomo významu Masarykova okruhu v návaznosti na turistický ruch a propagaci města. Proto při stanovování rozpočtu  města Brna každoročně a zejména již dlouhodobě  (i navzdory finanční krizi) vyčleňuje finanční prostředky ve výši 10 milionů korun pro společnost Automotodrom Brno, a.s., a to na propagaci a prezentaci statutárního města Brna v souvislosti s konáním  mezinárodních motocyklových závodů Grand Prix České republiky. Město Brno v úzké vzájemné spolupráci se společností Automotodrom Brno tak napomáhá  prezentovat jak moravskou metropoli, tak také motoristický sport.  Zůstává tak smutným faktem, že Automotodrom Brno je v současnosti jediným okruhem na světě, který pořádá Mistrovství světa silničních motocyklů a nemá žádnou podporu od státu.  Ekonomická prosperita takové společnosti jako je Automotodrom Brno, a.s. se může opírat jen o vícezdrojové financování, tak jak je tomu běžně zvykem všude ve světě a město Brno  rozsahem své  finanční podpory toto zajistit rozhodně nemůže.  

S pozdravem a přáním všeho dobrého

Bc. Roman Onderka, MBA

primátor města Brna