Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2018 14:26:28 - Campanulla

Milí krajané 2

Dobrý den. Při čtení dotazu jste zřejmě přehlédl, že nebyl na Ukrajinu všeobecně, ale na českou menšinu- VOLYŇSKÉ ČECHY, a stejně tak na potomky Čechů a Slováků na Podkarpatské Rusi. Můžeme přidat i obyvatele Banátu. Ohledně současných Němců- potomků, ano, máte pravdu. Proč tedy ale potom neoddělujete také současné komunisty- potomky- od strůjců zločinů 50. let? A ještě jednou k Ukrajině. O pozitivním hodnocení odkazu S. Bandery a akcích jeho odkaz oslavujících a skupinách, které se prezentují jako vyznavači jeho odkazu informují občas i tzv, důvěryhodná média (ČT, idnes atd). Ovšem hodnocení historie je vždy subjektivní, ta koneckonců, každý národ má právo si oslavovat své hrdiny podle svého výběru.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2018 16:20:02 - Mgr. Daniel Herman
Děkuji za možnost znovu zopakovat základní tezi, která je stále nepochopena. Komunistou (ani příslušníkem žádné jiné strany, církve, společnosti apod.) se nikdo nerodí, ale stává. Do strany se vstupuje.Zatímco Čechem, Vietnamcem, Židem, ale i Němcem se člověk rodí. To je přece zásadní rozdíl. To, co já stále opakuji je, že národnost nic nevypovídá o kvalitě života člověka.To znamená, že českoslovenští Němci, kteří vítali před 80 lety rozbití Československa, již dnes nežijí a jejich potomci jsou občany demokratického státu, který jasně a tvrdě svou vlastní temnou nacistickou minulost odsoudil.Zatímco dnešní komunisté museli do komunistické strany vstoupit. To právo jim samozřejmě nikdo neupírá, ale tím dávají najevo, že se od temné minulosti své strany neodpoutali a mnozí ji ještě dnes hájí.Snad jsem to srozumitelně vysvětlil.