JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2018 16:13:35 - pavel.zeleny

Může se SSSR někdy obnovit?

Dobrý den. Na začátek bych chtěl poděkovat za odpověď. Já tak rychle reagovat nemohl, protože jsem byl minulý týden na dovolené. Ale mám k tomu, co píšete výhradu. Filip totiž nemlčel, ale úplně překroutil historická fakta. A to je podle mě fatální problém. Nejde přeci vykládat lži. Mohu mlčet, ale ne lhát. A jestli někdo lže a lži šíří, je podle mě na místě, se proti tomu ohradit. Samozřejmě za předpokladu, že s ním nesouhlasíte. Mě by zajímala ještě jedna věc. Chtěli byste, aby se obnovil Sovětský svaz a myslíte, že nás Rusko někdy opět obsadí? Jinak totiž nechápu, proč upřednostňujete zájmy Ruska nad ČR. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2018 7:36:44 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za další doraz. Mohu s Vámi souhlasit, že pokud někdo lže je třeba se proti tomu ohradit. Předpokládám tedy, že jste se již mnohokrát veřejně ohradil proti lžím šířeným médii, a to i těmi, které si musíme platit. Samozřejmě za předpokladu, že se s nimi nesouhlasíte. Existuje však ještě druhá varianta, a to, že Vy něco považujete za lež, ale ona to je pravda, o které vy nevíte nebo vědět nechcete. O to více pak bývá častější a hlasitější křik, že je to lež. Je to stejné jako když zloděj křičí chyťte zloděje. Jestli jste se proti podobným lžím někdy veřejně ohradil tak mi prosím pošlete odkaz.

K Vašemu dotazu samotnému. Většina republik bývalého SSSR přešla po jeho rozpadu do nového uspořádání a to SNS, kde jsou více respektovány národnostní zájmy, tradice, ale i odlišnosti jednotlivých republik se společným zájmem vzájemné spolupráce a volného obchodu. Velmi dobře si umím představit přeměnu byrokratického a nefunkčního EU v něco podobného a státy V4 to také navrhují. Rusko, jako nástupnický stát SSSR, vzniklo na konci roku 1991. Ono tedy ČR nikdy neobsadilo. Když už tedy nechcete, aby se nešířili lži začněte zde a uvádějte pravdu. Jako Vaši lež musím označit i to, že upřednostňuji zájmy Ruska nad ČR. Dodejte mi k tomu jeden konkrétní důkaz, kde bude patrné, že tak činím. Jinak lžete Vy a proti tomu je třeba se ohradit.

Mezi námi bude zásadní rozdíl v tom, že já uznávám to co máme napsáno na standartě prezidenta ČR, tedy že Pravda vítězí, kdežto vy se držíte Havlova výroku že pravda a lásky zvítězí nad lží na nenávistí. Nyní jste ve fázi, že bojujete se lží a nenávistí, ale bohužel neznáte a zřejmě ani nehledáte pravdu.  

Přeji hezký den plný pravdy.

Zd. Ondráček