Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2018 23:51:52 - laco

Boj za západní demokracii v Afghánistánu

Americký novinář J.C. Civers k válce v Afghánistánu:„V těchto válkách sloužilo víc než tři miliony Američanů. Sedm tisíc z nich zemřelo. Desítky tisíc dalších byly zraněny. Politika, na základě které se tito muži a ženy dostali na misi do zahraničí, selhala.Ve válce nebylo dosaženo toho, co slibovali její organizátoři, tato válka je vedena nekoncepčně, ale politici na ni neustále vydávají peníze a posílají na mise další a další vojáky. Bez ohledu na to, zda jsou zrovna u moci demokraté nebo republikáni.
Organizátoři válek tvrdí, že američtí vojáci chrání práva žen, posilují lidská práva a stojí proti tyranům, pomáhají ve výcviku iráckých či afghánských ozbrojených sil a tak podobně. To je část hesel, kterými jsou výše popsané války omlouvány. Kromě zabití Usámy bin Ládina nebyl žádný z těchto cílů naplněn. Staří teroristé byli zahnáni, ale na jejich místech povstali noví, zdejším lidem se nežije výrazně lépe, korupce dál vesele bují." Co na to Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.08.2018 14:42:21 - Ing. Antonín Seďa
 Základním problémem je vedení gerilové války že strany Tálibanu a teroristických skupin. Osobně vidím výsledek podobně jako novinář ,nicméně je těžké hodnotit ex post. Také nikdo neví ,jak by se bezpečnostní situace ve světě vyvíjela ,pokud by mezinárodní společenství nezasáhlo po útoku na dvojčata v New Yorku. Ano,na straně jedné jsou ztráty na životech a to nejen vojáků ,ale zejména civilistů . Existují tisíce raněných ,miliardy škod na majetku apod. Na straně druhé existuje v Afghánistánu vláda ,která odmítá terorismus a snaží se zvýšit životní úroveň Afghánců,zajišťuje bezpečnost a snaží se vyjednat mír. Dříve ženy nemohli studovat, politicky se angažovat či pracovat ve veřejné správě .Dnes je to jiné a je jasné ,že řešením není rychlý  odchod vojáků. Budování armády a policie je důležité ,tak jako jednání o mírové budoucnosti země .