Bc. Vojtěch Pikal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2018 17:58:15 - obcan2014

Legalizace mariuhany

Dobrý den, máme v rodině náctiletého, který začal s mariuhanou a nyní mu prý již nestačí a bere tvrdé drogy - pervitin,kokain...
Souhlasím s použitím mariuhany pro léčebné účely ale jinak ne !
Máme souseda, jehož syn si na zahradě pěstuje mariuhanu - 10 rostlin a rozdává ji kamarádům..
Nemyslíte si, že legalizací 5 rostlin pro vlastní potřebu toto podporujete ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2018 0:19:50 - Bc. Vojtěch Pikal
 Dobrý den, legalizace se musí týkat jen dospělých lidí, jako je tomu třeba u alkoholu. Obecně usilujeme o to, aby lidé s užíváním psychotropních látek počkali až po 21. nebo dokonce 25, roce života, kdy je dokončen vývoj veškerých částí mozku a už existuje jen velmi malé riziko vzniku závislosti na jakékoliv látce. Legalizace má právě přispět k tomu, aby konopí užívalo méně mladistvých. Dealerovi je totiž jedno, jestli prodává mladistvému nebo dospělému, protože se stejně pohybuje za hranou zákona. Pokud dospělým umožníme za daných podmínek legálně pěstovat konopí a nemuset se tak bát postihu, budou pravděpodobně dodržovat tato pravidla a nezletilým konopí neposkytnou, protože jim to nebude stát za to riziko postihu. Prohibice nikam nevede. Jedinou možností je kontrolovaná dostupnost. Kdo drogy chce, nějak si je opatří. Je jen otázka, kolik při tom poruší zákonů a kolik lidí stáhne do problému. Když lidem umožníme legální přístup k látkám, které nemají reálnou společenskou nebezpečnost, tak je přestaneme nutit porušovat zákon a jasně vymezíme, že užívání těchto látek pro osobní potřebu chápeme a připouštíme, ale s distribucí těchto látek za účelem zisku nesouhlasíme a už vůbec nesouhlasíme s distribuci mladistvým. Přeji Vám hezký den, VP.