Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2018 15:07:18 - Damph

Osudné 2 týdny

Zde je popsáno že již zbývá málo času k tomu aby Poslanecká sněmovna zablokovala jednání o Globálním paktu OSN o migraci, který chce z migrace udělat základní lidské právo: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Migranti-Ne-Madarsko-zrusilo-svetovou-dohodu-o-uprchlicich-A-my-Hodiny-tikaji-Aktualni-informace-551056. Pak to již bude mít ve svých rukou Babiš který vzhledem k tomu že prohlásil že potřebujeme globální řešení migrace je schopný tento pakt podepsat. Také jestli bude ministr zahraničí Poche, je jasné že bude pro tento pakt protože již pro něj v Europarlamentu hlasoval. Budete iniciovat jednání aby se toto řešilo nebo necháte rozhodování o naší budoucnosti v rukou těchto pochybných lidí?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.09.2018 12:42:42 - Radek Rozvoral
Dobrý den a děkuji za otázku.
Hnutí SPD považuje další setrvání ČR v Globálním paktu OSN o bezpečné řízené a legální migraci za stav, který je v rozporu se základními zájmy ČR a českého národa. Vzhledem k tomu požadujeme odchod ČR z tohoto Globálního paktu po vzoru Maďarska a USA. Žádáme vládu ČR, aby ve vztahu k tomuto paktu udělala příslušné kroky. Jednání jsme tento týden ve Sněmovně iniciovali, ale hlasy poslanců ANO, Pirátů, ČSSD, KDU-ČSL a STAN byl náš návrh zamítnut. I přes to se ale o tomto tématu ve Sněmovně příští týden jednat bude.
Hezký zbytek dne.