RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2018 15:25:23 - Damph

Osudné 2 týdny

Zde je popsáno že již zbývá málo času k tomu aby Poslanecká sněmovna zablokovala jednání o Globálním paktu OSN o migraci, který chce z migrace udělat základní lidské právo: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Migranti-Ne-Madarsko-zrusilo-svetovou-dohodu-o-uprchlicich-A-my-Hodiny-tikaji-Aktualni-informace-551056. Pak to již bude mít ve svých rukou Babiš který vzhledem k tomu že prohlásil že potřebujeme globální řešení migrace je schopný tento pakt podepsat. Také jestli bude ministr zahraničí Poche, je jasné že bude pro tento pakt protože již pro něj v Europarlamentu hlasoval. Budete iniciovat jednání aby se toto řešilo nebo necháte rozhodování o naší budoucnosti v rukou těchto pochybných lidí?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2018 10:56:40 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Černochu,

na Vaši otázku odpovím krátce. Je pátek 14. září, krátce po deváté hodině. Sedím na svém místě ve Sněmovně a sleduji, že je právě předkládán návrh na zařazení bodu Projednání Globálního paktu OSN o migraci na program jednání na příští středu. Budu pro jeho zařazení hlasovat. Uvidíme, jak hlasování dopadne. Jen připomínám, že jsem opoziční poslanec a že zařazování bodů na program má ve svých rukou vládní koalice, která má ve Sněmovně většinu.

Tak hlasování dopadlo dobře, o Globálním paktu o migraci se bude jednat na plénu Sněmovny ve středu 19. 9. odpoledne.

S pozdravem

Jan Zahradník