Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.10.2018 14:25:21 - Agent007,5

Pomsta za pomstu - Afganistán

Dobrý den, pane poslanče, odkazuji na Váš článek "Plní naše jednotky v Afganistánu úkoly podle mandátu PS PČR?" a ptám se, vzhledem k včerejší "pomstě" Afgánců za "pomstu" našich zemřelých vojáků, kterou slíbil skvělý šéf naší obrany, a s odkazem na to, co říkáte ve zmíněném článku, budete interpelovat ministra obrany?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.10.2018 18:01:52 - Ing. Radovan Vích
 Dobrý den a děkuji za Váš dotaz.
Souhlasím s Vámi. Já jako bývalý profesionální voják bych toto nikdy neřekl. Je potřeba se oprostit od nějaké osobní zaujatosti a invektiv. Slova jako pomsta anebo odplata jsou v tomto kontextu pro mě nepřijatelná. Vojáci plní rozkazy a nařízení v rámci svého služebního zařazení a plní operační úkoly. Toť vše. Pozvali jsme si ministra obrany na jednání předsednictva Výboru pro obranu na počátek přístího týdne, kde se ho budu ptát, aby mi nejen tento výrok objasnil, ale i souvislosti úniku informací k provedené operaci, při které byl údajně zabit spolupachatel sebevražedného útoku, při kterém byli v srpnu zabiti tři naši vojáci. V závislosti na jeho odpovědích se následně rozhodnu, jestli ho budu v dané věci interpelovat.
Hezký večer.