ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2018 15:14:01 - Jáchym Grál

Kdo schvaluje zahraniční cesty poslanců a zkoumá někdo jaké jsou náklady?

Zkoušel jsem na stránkách sněmovny hledat, kdo a kam z poslanců cestuje a za jakým účelem, ale tyto informace jsem nenašel. Hledám blbě nebo proč to tam není? A pokud není, tak proč? Nechápu třeba, proč za jednu stranu cestuje více poslanců, i když třeba sedí i v jednom výboru. Není to plýtvání penězi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2018 15:10:20 - Tomáš Hanzel
 Dobrý den,

plán zahraničních styků delegací Poslanecké sněmovny, jejích orgánů a poslanců je schvalován Organizačním výborem PS, a to v souladu s Jednacím řádem Poslanecké sněmovny. Organizační výbor také rozhoduje o přijímání zahraničních návštěv a vysílání delegací (jak Sněmovny, tak jejích orgánů a poslanců). Bližší informace jsou uvedeny na webových stránkách PS:

 http://www.psp.cz/docs/laws/1995/90_index.html

http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=3802

 Jednání se zahraničními partnery přikládám velký význam. Je to příležitost, jak získat důležité informace a seznámit se s názory a postoji druhé strany. Já osobně nevidím plýtvání finančních prostředků v tom, když je delegace tvořena také poslanci, kteří jsou členy stejné strany, nebo hnutí. Za daleko důležitější považuji to, zda se poslanci projednávaným tématům věnují a mohu o nich věcně diskutovat.

 Tomáš Hanzel