JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.10.2018 12:02:48 - Jan Cidrych

Starobní důchody

Dobrý den pane doktore. Proč se vypočítává starobní důchod v PRŮMĚRU až od roku 1986 ( dle Drábka ) a ne za celý pracovní život,kdy jsme odevzdávali do důchodového systému nejvyšší daně. Do roku kdy jsem pracoval na šachtě v lomu pět let ( jako vedoucí soupravy jsem měl jeden z nejvyšších platů a po montážích ve výškách ) se vypočítává starobní důchod jen POČET let. Za 42,5 roku mám starobní důchod 7000 kč a v tom je 410 kč za neoprávněné věznění rok 1988-1989. Pracoval jsem v úkole soboty ,neděle v noci . Beru to že jako OSVČ jsem platil základ (abych se udržel s českým porcelánem proti made in china ) ale určitě část života jsem dřel a odevzdával nejvyšší daně. Podle mne by se měl starobní důchod vypočítat v průměru z celého pracovního života a ne účelově jen od roku 1986 .Děkuji za odpověd

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.11.2018 7:50:41 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Musím se však omluvit za to, že Vám neumím odpovědět. Sociální záležitosti nejsou moje parketa. Nikdy jsem se o to nezajímal a bylo by nečestné Vám tu cokoli odpovídat. Doporučuji tento dotaz směřovat na moji kolegyni Hanku Aulickou Jírovcovou, která to má v gesci.

Přeji hezký den

Zd. Ondráček