Ing. Jaroslav Faltýnek

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2018 14:27:09 - slukova bozena

ochrana zvířat

Dobrý den, podporujete myšlenku na zákaz drezury zvířat v cirkusech? A můžete mi svou odpověď i odůvodnit? Myslíte, že jsou u nás zákony na ochranu zvířat dostatečné a padají v případě týrání adekvátní tresty? Pokud ne, jak to jako zákonodárce změníte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2018 10:14:02 - Ing. Jaroslav Faltýnek
Vážená paní Sluková,

děkuji Vám za Váš zájem o týraná zvířata. Já osobně si myslím, že je to téma, které je v naší zemi dlouho neprávem podceňované. Rozhodně jsem přesvědčen, že je třeba zpřísnit dohled nad cirkusy a více se věnovat životním podmínkám zvířat, která jsou v nich chovaná a cvičená. Cirkusy a zvířata v nich drezůrovaná mají v naší zemi dlouhou tradici a úplný zákaz jejich drezůry nebude snadné prosadit. Nerad bych ale, aby jsme téma ochrany zvířat proti týrání zužovali pouze na cirkusy. Do této problematiky spadají i množírny, či týrání velkých hospodářských zvířat. Toto jsou všechno problémy, proti kterým naše vláda dlouhodobě bojuje. Podařilo se například zavést dotační titul pro obce, které mohou čerpat prostředky na ustájení odebraných (týraných) zvířat. Stejně tak se nám podařilo před rokem zakázat chov kožešinových zvířat v ČR.