Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2018 19:08:55 - laco

Je to na psychiatrii?

V rámci oslav 100 let od ukončení 1. světové války prohlásil francouzský prezident Macron, že je třeba zvažovat o vytvoření Evropské armády, která by Evropu vojensky chránila před nebezpečím (určitě vojenským) z Ruska, Číny a USA. V této souvislosti prohlásil bývalý šéf izraelské tajné služby, Jakov Kedmi, že je francouzský prezident zralý na psychiatrické vyšetření. Dle Vás, jaké vojenské nebezpečí hrozí v současné době či v následujícím období Evropě ze strany Číny a USA? Pokud žádné, tak jaké nebezpečí hrozí Evropě ze strany takto psychicky nemocných čelných představitelů EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.11.2018 6:21:31 - Ing. Antonín Seďa
 Hledání vnějšího nepřítele je vždy velmi jednoduché , ale důkazy jsou velmi komplikované. Pokud budeme brát za bernou minci informace z českých zpravodajských služeb, informace z NATO i z EU či od spřátelených zpravodajských služeb, včetně těch izraelských, pak ano, agenti RF a Číny jsou velmi aktivní a to nejen v naší zemi. Za druhé, je prokázáno ovlivňování voleb v zemích EU i v USA, a to ze strany Ruské federace. Za třetí, Bezpečnostní strategie ČR, jasně hovoří o hrozbách současnosti, jako jsou hybridní války, kybernetické útoky apod. Za čtvrté, nebylo to NATO či EU, které označily Rusko za nepřítele. Byla to ruská vojenská doktrína, která uvedla za vojenské nebezpečí NATO, jehož jsme členy. Přesto, že se osobně domnívám, že RF, ani Čína nezaútočí na naši zemi či na naše spojence, zkušenosti z Krymu či z východní Ukrajiny ukazují, že se dnes k prosazení národních zájmů používají daleko více sofistikovanější metody. Co se týče vytvoření evropské armády, tak já jsem její velký odpůrce a kritik. Souhlasím sice s názorem, že je třeba, aby evropské země přijaly vyšší míru odpovědnosti za obranu svého území, ale základem by se měla stát spolupráce evropských členských zemí NATO a členských zemí EU, které nejsou členy Aliance. Zejména v následujících oblastech: PRO obrana, letecká přeprava, ochrana proti kybernetickým útokům, jednotky rychlé reakce a spolupráce na výzkumu a vývoji nových zbraňových systémů.