Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2018 12:16:01 - Janáček z VK

Jak by menšinová vláda mohla něco prosadit?

,,Hnutí SPD není B týmem anebo zálohou Andreje Babiše." Ale vypadá to tak. A bez spolupráce s ANO, KSČM, SPD by byla vláda v menšině. Navíc to na mě působí, že vám nejde o stabilizaci země, ale jen o to, abyste se dostali k moci. Nebo jak by nám jako občanům taková změna prospěla? Co je to ta vláda odborníků? Kdo by takové lidi navrhoval do funkce? Vláda tu vznikala hodně dlouho a kdyby padla a vznikala jiná, to bychom se taky nemuseli hnout z místa. PS. Proč pan Okamura, když říká, jak je lidový neodpovídá lidem na dotazy? Už mu za odpověď nestojíme? Stejně tak Fiala. Vedení se začalo od nás dost distancovat. Škoda

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2018 13:38:28 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,
my jako SPD vládu ANO, ČSSD s podporou KSČM nepodporujeme. Není to naše vláda. To je snad jasné. Pokud ČSSD odejde z vlády, tak zřejmě padne vláda jako celek. Ale to je spekulace a vidíte, že to má nějaký vývoj, který se může ubírat několika směry. Vláda má krizi a pokud vůbec padne, tak by mohla být po určitou dobu v demisi. Následně ať si pověřený nový premiér navrhne vládu novou a předstoupí před sněmovnu a požádá o důvěru. Pokud by SPD mělo takovouto vládu podpořit, tak jedině pokud by nové Programové prohlášení obsahovalo hlavní body programu SPD. Ministry ve vládě ať si navrhne nově pověřený premiér, ale osoby jako např. Petříček anebo Maláčová nejsou podle mně odborníky. Co se týká odpovědí pana Okamury anebo pana Fialy, vím že jsou dost zaneprázdněni aktuálním děním ve sněmovně a např. dnes odletěli do Bulharska na setkání frakce europarlamentu MENF. Jednoznačně odmítám, že jim lidé nestojí za odpovídání na dotazy, ale někdy je toho prostě na ně moc, a nevyvozoval bych z toho ukvapivé závěry. Pokud máte dotazy na předsednictvo, klidně je adresujte mně, anebo kolegovi Radkovi Rozvoralovi anebo Jaroslavu Holíkovi. Jsme také členové předsednictva SPD, a pokud to jenom trošku jde a čas dovolí, tak na emaily odpovídáme.
Mějte se fajn