Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2018 14:40:01 - Simon Král

Hlasoval byste pro rozpuštění sněmovny?

Nedůvěru vládě se vám asi vyslovit nepodaří, a když jo, tak stejně Zeman Babiše jmenuje znovu. ČSSD tvrdí, že by to vyřešilo rozpuštění sněmovny. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2018 12:55:40 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den,

rozpuštění sněmovny musí být podpořeno nějakým velice závažným důvodem, jinak je to podle mne výraz pohrdání vůlí voličů, kterou já respektuji. Proto nesouhlasím s tím, že by se mělo volit tak dlouho a tolikrát, až dojde ke zvolení toho jedině správného kandidáta. Rozpuštění sněmovny proto nepodpořím i když je mi jasné, že SPD se předčasných voleb nemusí obávat.

Že nedůvěra vládě nebude vyslovena bylo značně pravděpodobné. Co bylo zajímavé byl postup ČSSD, která odešla ze sálu. Já osobně toto chápu tak, že nebyla schopna zajistit jednotné hlasování svých poslanců a toto byl jediný způsob. Zajímavé byli také sledovat projevy představitelů ČSSD, kteří najednou z eurofilní strany udělaly partaj, které leží na srdci blaho republiky. 

Přeji hezký den.