Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2018 9:37:04 - laco

5. výročí Majdanu - úspěchy Ukrajiny

V současné době probíhají na Ukrajině oslavy 5. výročí státního převratu - Majdanu. Jeden z oslavujících hodnotí stávající situaci na Ukrajině následovně: Stali jsme se státem se čtyřmi "D", proběhla: 1. Deidustrializace (rozpad průmyslu), 2. Degradace sociální sféry (soc. dávky pro většinu obyvatel na úrovni biologického přežití), 3. Depopulace (vysídlování a vymírání obyvatelstva), 4. Debilizace občanů sdělovacími prostředky v masovém měřítku. V návrhu ukrajinského rozpočtu je vyčleněno na obsluhu státního dluhu 33% financí státního rozpočtu (za Janukoviče to bylo 7%). Mezinárodní organizace hodnotí současnou Ukrajinu jako nejzaostalejší stát Evropy. S ohledem na skutečnost, že státní převrat na Ukrajině (Majdan) byl ze strany ČSSD podporován osobou tehdejšího ministra zahraničí Zaorálka, ptám se Vás, zda jste spokojen s tím, jakých výsledků po Majdanu Ukrajina dosáhla.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2018 11:26:59 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, nevím, zda se jednalo o státní převrat, jak tvrdíte. Doposud nikdo nepředložil důkazy o tom, že to byl převrat. Má bych to osobně přirovnal k listopadu 1989 u nás. Také iniciací byly rozličné informace a zejména velmi tvrdý zásah tehdejší policie vůči studentům. A pokud se týká vývoj na Ukrajině, pak je podobný jako u nás po listopadu 1989. Špatně nastavená privatizace, která znamenala výprodej našeho kapitálu do zahraničí, krize bankovního sektoru, vysoká nezaměstnanost, ztráta tradičních trhů, růst státního dluhu a co se týče demografického vývoje, pak i v České republice nastává stejný problém. A to nehovořím o korupci, zlodějinách při privatizaci státního a veřejného majetku apod. Prostě přechod z totality do demokratické společnosti sebou nese řadu ekonomických, společenských a politických problémů. Také nezapomeňme, že RF přispěla a to velkou měrou k ekonomické i politické destabilizaci Ukrajiny. Nejen anexí Krymu a podporou nezávislosti východní Ukrajiny, ale také embargem, zvyšováním cen ropy a plynu a omezením dovozu ukrajinského zboží. To, co je z mého pohledu důležité, je nevměšování se do vnitřních záležitostí státu, pokud se tam ovšem nedělí zločiny lidskosti.To pak musí zasáhnout RB OSN a mezinárodní společenství.