Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2018 15:42:43 - Karel z depa

Vládu bez ČSSD, kde by byl ale Babiš byste podpořili?

A nechali byste volbu ministrů jen na ANO nebo máte i nějaké vlastní kandidáty? Co je to ta vláda odborníků? Jaké ministry v historii ČR byste označil za opravdové odborníky. Jsou-byli nějací takoví?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2018 10:02:42 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Vládu kde by byl trestně stíhaný člověk, bychom podpořili programově, protože SPD nechce být ve vládě, kde je někdo trestně stíhán. Hnutí ANO nechť navrhne odborníky a SPD na základě nového Programového prohlášení, s časovým harmonogramem plnění jednotlivých programových bodů, je potom připravena o podpoře takovéto vlády jednat. Za odborníky považuji třeba současnou ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou. Naopak, za neodborníky považuji například ministry Janu Maláčovou a Tomáše Petříčka anebo v předchozí vládě ministra obrany herce Martina Stropnického. V historii vlád, ať již většinových, koaličních anebo úřednických bych určitě pár odborníků našel, ale nebylo jich mnoho. Za všechny bych jmenoval alespoň ministra dopravy ve vládě Josefa Tošovského prof. Petra Moose.
Hezký den