Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2018 15:45:08 - Horáková

Reprezentace

Dobrý den, proč je na Václaváku figurant v kostýmu pandy? Co to má společného s Prahou a Vánocemi? Proč lezeme Číňanům kamsi? Proč tam není nějaká typická česká postavička, třeba z pohádek Lady? Turisti, ale i občané, se u těchto masek fotí. Neměly by nás tedy masky nějak reprezentlvat? Na trzích se také prodávají jen vánoční a české věci. Horáková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2019 13:06:59 - Ing. Patrik Nacher
 

Dobrý den,

děkuji vám za originální dotaz. Kostýmu Pandy jsem si zatím nevšiml. S Prahou tato postava nemá společného nic, ale nevím, do jaké míry může město nebo stát omezovat kostýmy v centru města. Předpokládám, že toto funguje na principu poptávky a nabídky. V momentě, kdy se v Praze pohybuje velké množství turistů z Číny, je logické, že to vyvolá potřebu tyto turisty upoutat. Jako město můžeme ovlivnit sortiment výrobků na trzích, které provozujeme. Můžeme ovlivnit sortiment zboží v obchodech, které jsou v nájmu magistrátu. Samozřejmě by ideální bylo, kdyby na náměstí chodila osoba v kostýmu krtka nebo maxipsa Fíka. Je otázka, jaký by to mělo úspěch u turistů. Nemůžeme regulovat úplně všechno. Vám by se to asi líbilo, ale ve výsledku by to nefungovalo a já bych dostal desítky dotazů, co si radnice myslí, že reguluje kostýmy v centru města.

Patrik Nacher