Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.12.2018 9:02:05 - Damph

Globální pakt o uprchlících

Víme že Vy a Vaše strana odmítá Globální pakt o migraci. Jak je to ale s Globálním paktem o uprchlících? Předseda Petr Fiala ve sněmovně řekl že by dokázal pochopit to že vláda odmítá pakt o migraci a schvaluje pakt o uprchlících, ale nevím jestli to myslel jen jako příměr pro věrohodnost vlády nebo to znamenalo že stejný pohled na oba pakty má i ODS. Vidíte v paktu o uprchlících také, stejně jako v paktu o migraci, problematické pasáže nebo je dobře že jsme tento pakt přijali?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2019 13:22:27 - Mgr. Karel Krejza

Dobrý den, pane Černochu

zahraniční politika naší vlády je zmatečná. Aby také ne, když prezident rozhoduje o tom, kdo bude a nebude ministrem zahraničí a premiér mění na poslední chvíli rozhodnutí.  Víte, četl jsem oba pakty a jestli chcete, můžu vám je přeposlat, bohužel jsme je ale obdrželi z ministerstva pouze v angličtině. Přijdou mi oba dokumenty velmi i podobné. Třeba jen u Vámi zmiňovaného paktu o uprchlících, který se má lišit, se slovo "sdílet" uprchlíky vyskytuje na 24 stranách hned 37x. Je to taková směsice nicneříkajících frází, představuje to migraci v pozitivním světle a nelíbí se mi, že to stírá to rozdíly mezi legální a nelegální migrací.