MUDr. Jitka Chalánková

  • Prostějov
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2012 22:44:20 - jan10

Církevní restituce

Vážená paní poslankyně,

úvodem bych chtěl říci, že nemám nic proti vyrovnání se s minulostí, ale vzhledem k tomu, že v otázce církevních restitucí je dle mého názoru mnoho otazníků ( v kontextu k žádosti od pana prezidenta adresované lídrům koaličních stran je jasné, že nejsem sám, kdo dané otazníky vidí) a bohužel Já, jako obyčejný občan ČR, nemám prostředky pro právní analýzy jako Vy a proto Vás

žádám

vzhledem k blížícímu se hlasování o církevních restitucích a také Vaší nezdolné jistotě, že vše je správně. Čili, že nám nehrozí úspěšné žaloby ze strany dřívějších restituentů, kterým se vyplatila za jejich majetek menší částka než se vyplatí církvím, že nehrozí prolomení časové restituční hranice 25.února 1948 a dalších aspektů, které mohou z tohoto rozhodnutí nastat. A proto Vás žádám paní poslankyně, v případě, že budete hlasovat pro církevní restituce o veřejný příslib uhrazení jakýchkoliv budoucích nákladů, které mohou vzniknout z Vašeho rozhodnutí v této otázce a to z Vašeho majetku a případně i Vaší rodiny.
Já jako obyčejný občan musím nést osobní a hmotnou zodpovědnost za svá rozhodnutí ať již v oblasti osobní či pracovní. A připadá mi normální, že za svá rozhodnutí budou nést odpovědnost i naši zákonodárci. V případě, že ne ( obvyklé výmluvy na populismus, zde nebudou doufám na místě) , jsem přesvědčen, že nemají na svých postech co dělat a tak by mě připadalo správné, vzdání se Vašeho poslaneckého mandátu, protože někdo, kdo nechce nést osobní i hmotnou odpovědnost za svá rozhodnutí by neměl v zákonodárném sboru působit a podílet se na rozhodnutích, které se dotýkají všech občanů naší republiky.

S pozdravem
Jan Bureš
Obyčejný občan ČR

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.