Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2019 14:49:34 - Lívie

Kdy se dočkáme důchodové reformy?

Ono něco zničit nebo zrušit je hrozně jednoduché. I malé dítě dokáže zbořit komín z kostek, i když ho samo nedokáže postavit. Ale ono ještě nemá pořádně ani rozum. Kde jste ho nechali vy, když jste něco zrušili, ale za 5 let jste nepředložili žádné jiné řešení? A to, že z nepoviného stane povinné, jak chce Maláčová, je podle vás řešení? Chápete, že čím dřív bude jasno, tím líp, jak pro stát tak hlavně pro nás občany?! Já jsem v produktivním věku a vy mi znemožňujete se připravit na důchod, protože nejste schopni připravit řádnou reformu a soušaný stav je podle všech (kupodivu panuje shoda jako snad v ničem) neudrržitelný a za pár let na důchody nebude. Už teď důchodci živoří. Jste u moci už dost dlouho, tak se předveďte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2019 13:06:10 - Ing. Patrik Nacher
 

Dobrý den,

všechny politické subjekty se shodnou na tom, že je potřeba reformovat vyplácení důchodů. Každý subjekt reformu vidí v něčem jiném. Já osobně jsem pragmatik a realista. Je třeba se zamyslet nad několika proměnnými, které jsou věk odchodu do důchodu, výše sociálních odvodů a výše důchodu. V zemi, kde klesá porodnost a prodlužuje se průměrný věk dožití, se nikdo z nás nedopočítá. Je potřeba pro shodu najít širší podporu. Může se stát, že důchodovou reformu, kterou nastaví jedna vláda, druhá zruší. To je případ, který se nám stal. Od svých 18 let se řídím pravidlem, že každý by si měl odkládat finanční prostředky bokem. Nicméně souhlasím s Vámi, že je potřeba pracovat na dokonalejším systému než máme. Za sebe bych viděl cestu většího daňového zvýhodnění podpory spoření si v produktivním věku. Nejsem zastáncem, aby se prodlužoval věk odchodu do důchodu. Myslím si, že hranice je 65 let.

Patrik Nacher