Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2019 10:36:19 - Josh

Brexit

Jak myslíte že dopadne vystoupení VB z EU? A není vůči ní EU tak neústupná, protože kdyby VB prošel odchod hladce, mohlo by chtít EU opustit více států? Já si třeba nedokáži představit, co by to znamenalo pro nás. Už teď na odchod jiné země zřejmě doplatíme. Nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2019 17:33:26 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,zatím samozřejmě není zřejmé, jak vše nakonec dopadne. Je ale možné, že dojde k odkladu brexitu, pokud s tím budou souhlasit i členské země EU.Nemyslím si, že by EU chtěla být vůči Británii neústupná. Každý rozvod něco stojí a Britové bohužel nedokázali  ani mezi sebou najít shodu na tom, jak by si představovali budoucí uspořádání vztahů, jak o tom svědčí i odmítnutí dohody v britském parlamentu. Pokud by se Česko rozhodlo EU opustit, muselo by čelit daleko více problémům, než  Británie, např. z toho  důvodu, že by mělo jako menší stát daleko slabší vyjednávací pozici a jsme také mnohem závislejší na obchodu s ostatními zeměmi EU.  
Ano, ČR na odchod Británie nejspíše v každém případě doplatí, stejně jako další nové členské země střední a východní Evropy už  proto,že přijdou o spojence, který dokázal vyvažovat vliv Německa a Francie.S pozdravem a přáním krásného dneTomáš Zdechovský