Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2019 10:50:06 - kachna-na

oběti války

Viděla jsem dokument v Mosulu, kde je vidět, jak válkou strašně trpí právě děti. A mě by zajímalo, jak těmto lidem podle vás teda pomáháme? Jak jim pomáháte vy? Všichni tvrdí, jak je třeba pomáhat v místě konfliktu, ale v dokumentu to nevypadalo tak, že by se jim dostávalo nějaké pomoci.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2019 11:49:56 - Mgr. Jiří Kobza

Dobrý den,

máte pravdu, trpícím obětem konfliktů ať již v Iráku či v Jemenu se humanitární pomoci nedostává. Můj návrh na přesměrování části prostředků z tzv.Transformační spolupráce (naše neziskovky v zahraničí chrání lidská práva, prosazují občanskou společnost - ap.se vměšují do cizích záležitostí) na humanitární pomoc právě obětem genocidy a hladomoru v Jemenu vládnoucí koalice ANO-ČSSD -KSČM při jednání o rozpočtu v poslanecké sněmovně smetla se stolu. V případě Jemenu, kde je utrpení doslova biblických rozměrů, mi to přijde velice kruté!

Náš (SPD) návrh na poskytování rozvojové pomoci v místě problémů se týká především zemí, odkud se stěhují nelegální imigranti do EU( nejrůznější "uprchlíci" před bídou, konflikty, teplem, zimou, suchem, záplavami,atd). Jsme pro přísné rozlišení kategorií "uprchlík" (nárok na azyl v první bezpečné zemi) a "migrant"(Nelegální migrant jakožto porušující zákony hostitelské země,by neměl mít nárok vůbec na nic, kromě soudu).

J.Kobza