RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2019 14:28:32 - Budějce

Česká televize

Pane poslanče, je podle Vás naše Česká televize skutečně "nezávislá" a poskytuje "vyvážené" informace? A také považujete každou kritiku na její stranu za útok na svobodu slova a narušení demokracie? Je tato instituce, které my občané házíme do chřtánu cca 7 miliard korun ročně, státem ve státě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.02.2019 11:12:54 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Budějce,

na základě poslední věty Vašeho dotazu usuzuji, že Vy ji za nezávislou nepovažujete. Podle mne to je ale složitější. Já také kritizuji, jak v některých případech Česká televize interpretuje skutečnost. Kritizoval jsem například na twitteru, jak ČT komentovala výsledek komunálních voleb v Praze a jak hned po vyhlášení výsledků začala pracovat na vzniku aktivistické koalice (Piráti, Pospíšil, Čižinský). To jí podle mne nepřísluší. Na druhé straně oceňuji, že do diskusních pořadů jsou hosté zváni vyváženě, žádná politická strana se nemůže cítit diskriminovaná. Také mi někdy vadí, jak jsou tyto diskuse moderovány (zejména, pokud to připadne nezkušeným moderátorům nebo moderátorkám).

Když ale srovnám všechna pro a proti, jasně převáží názor, že veřejnoprávní televizi potřebujeme a že se musíme snažit, aby byla skutečně nezávislá.

S pozdravem

Jan Zahradník