Ing. Jiří Strýček

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2019 15:39:53 - Damph

Co to ANO navrhuje?

Nevím jak Vy, ale naše vláda, kde má ANO většinu, chce protlačit tento návrh na změnu pohlaví bez operace, naštěstí proti tomu bojují sexuologové: https://www.info.cz/cesko/vlada-ma-problem-sexuologove-odmitaji-vydavat-posudky-na-zmeny-pohlavi-bez-operace-39984.html. Je dle Vás normální aby nějaký muž mohl díky tomuto návrhu chodit do dámských sprch? Je dle Vás normální když si u doktora člověk zažádá o změnu pohlaví a dostane o tom potvrzení, přestože biologicky bude mít pohlaví odlišné od toho co má v papírech? Nezkusíte ještě něco říct svým partnerům ve vládě aby přehodnotili tento šílený návrh?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2019 11:24:42 - Ing. Jiří Strýček
Vážený pane Černochu, děkuji Vám za dotaz. Souhlasím s Vámi, že se jedná o citlivou záležitost. Rozsudek Evropského soudu pro lidská práva, legislativní podnět ombudsmanky ČR i výsledek projednávání této věci petičním výborem Poslanecké sněmovny je však nutné do naší legislativy nějak promítnout. Byť jsem liberálního smýšlení, nejsem rozhodně zastáncem radikálních řešení "ode zdi ke zdi". Uvidím, s jakým konkrétním návrhem ministerstvo v této věci nakonec přijde a budu se jím pečlivě zabývat. Domnívám se, že je možné najít střízlivou cestu mezi citlivou ochranou osobnostních práv a zdravým rozumem. Přeji Vám hezký den