Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2019 18:11:21 - Damph

BIS opravdu selhává

Všiml jste si že BIS se proti kritice prezidenta Zemana ohradila pouze v otázce odhalování ruských a čínských špionů - tam se prezident sekl. Na druhou stranu se BIS vůbec neohradila proti jeho další kritice - kontrole a odhalování islámských radikálů - takže BIS vlastně přiznala že v tom selhává. BIS ani nechytla pražského imáma, proč neudělá pořádný humbuk z toho že se v ČR množí účelové snatky češek s muslimskými cizinci, vláda zjednodušuje vízovou povinnost pro čínské a vietnamské občany, nelegálně sem vstupují muslimové pod kamufláží doprovodu nemocných lidí a účastí v lázenských zařízeních, nakupují se pozemky pro muslimské rodiny u Teplic, přes Letiště Václava Havla si jezdí teroristé a všechny to nechává v klidu? https://www.novinky.cz/krimi/491086-mlade-cesky-za-penize-uzaviraji-ucelove-snatky-s-cizinci-upozornuje-policie.html. Přijde Vám to normální že tohle se více neřeší?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2019 8:16:15 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Veřejná část výroční zprávy BIS obsahuje i faktory jako je migrace muslimů, zejména ze zemí tzv. Maghrebu, apod., které popisujete. Velká část veřejné části výroční zprávy BIS je však opravdu věnována činnosti ruských a čínských zpravodaských subjektů, jiným státům není ve zprávě BIS dávaný takový prostor. Je ale také potřeba si uvědomit, že BIS také předkládá neveřejnou zprávu a další informace předním ústavním činitelům, prezidenta ČR z toho nevyjímaje. Není ani možné ve veřejné zprávě na vše upozornit, to však ještě neznamená, že by BIS tyto informace neměla a úzce o nich v neveřejné zprávě příslušně neinformovala. Ale správně připomínáte některá významná rizika, která by ani BIS neměla přehlížet a bylo by určitě vhodné, aby nesledovala jen jeden možný pohled na bezpečnostní rizika státu a jeho obyvatel, tedy jakýsi výlučně prozápadní pohled, ale širší spektrum. Je třeba hodnotit v této oblasti vyváženě.To se týká i jiných institucí. Příkladem jak to jde realizovat, je třeba aktuální výroční zpráva NCOZ, která témata, která uvádíte, částečně popisuje.  
Hezký den