Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.03.2019 7:28:56 - Damph

Kam se řadíte?

Původně jsem si myslel že jste pravice (je to i na wikipedii). Ale když jsou návrhy strany zrušit daň z přidané hodnoty na léky, na pivo, referendum, zestátnění exekutorů, odvolatelnost politiků - to nejsou typické součásti pravicové politiky. Jste tedy politický střed?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2019 17:27:50 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) je jak již z názvu vyplývá politickým hnutím a nikoliv politickou stranou. Odmítám jednoznačné zařazení SPD jako pravicové, jenom proto, že odmítáme přehnané daňové zátěže občanů. 
Vycházíme z našeho programu a za klíčové považujeme zejména zavedení přímé volby starostů a hejtmanů, prosazení funkčního zákona o referendech, jasné osobní trestné a hmotné odpovědnosti politiků a soudců a jejich odvolatelnost, vystupovat proti zbytečnému zvyšování daní a hlavně podporovat suverenitu České republiky a její národní zájmy. 
Odmítáme také plošné neadresné sociální dávky přidělované i těm, kteří dlouhodobě odmítají pracovat. Na druhou stranu řádně pracující občané, rodiny s dětmi, senioři i postižení lidé si podle nás zaslouží podpořit tak, aby měli dostatečnou životní úroveň. To není o pravici nebo levici, ale o tom, jak by se měl starat stát o své občany. Tedy je přehnaně nedanit, ale pokud se ocitnou v nezaviněné nouzi, podat jim pomocnou ruku.  
Z těchto důvodů bych hnutí SPD zařadil spíše do politického středu.