Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2019 16:08:41 - Markéta Hrubá

Rodina je základ státu, uvědomujete si to?

Proč, když jsem na rodičovské musím platit sociální pojištění? Stát mi dá almužnou nějakou dávku a z toho mám státu ještě něco platit? A proč, když pracuji na mateřské na částečný úvazek, musím platit plné sociální pojištění, a ne třeba jen poloviční? Proč? A jestli chcete podporovat pracovité lidi, proč plánujete snížit zásluhovost u důchodů? Já nevím, ale přijde mi, že poslední dobou vymýšlíte jednu hloupost za druhou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2019 12:45:58 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

samozřejmě si uvědomuji, že rodina je základ státu. Mimochodem proto třeba aktivně vystupuji proti tomu, aby se vztah stejnopohlavních párů jmenoval manželství. Dokonce jsem měl napsaný návrh legislativní, aby stejnopohlavní páry v rámci registrovaného partnerství měli veškerá práva, ale aby se to nejmenovalo manželství.  Rodinu jako základ státu ctím nejenom v této symbolické rovině, ale i v rovině finanční. Myslím si,  že rodina se dneska obecně podceňuje. Proto  dneska  jsou trendem singles. Rodiny si moc nepomáhají, děti jsou ve školkách dřív než by měly být a naopak prarodiče jsou v domovech seniorů a podobně, i když by tam taky nemuseli být.

Jsem zastáncem toho, aby kromě prvků solidarity u důchodů byla velkým prvkem část zásluhovosti. Já v tomto mám celkem konzistentní názor a rád bych upoutal vaší pozornost na moji knihu Konec finančních negramotů v Čechách, kde to popisuji. Je to můj dlouholetý názor a knihu jsem psal dávno předtím, než jsem se stal poslancem. Takže by mě nikdo neměl podezřívat, že bych věděl co za 4 – 5 let přijde a s čím se já budu potýkat.

Patrik Nacher