Ing. Milan Pour

  • ANO 2011
  • Milovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2019 12:02:02 - Dominik G.

Promile za volantem

Podpoříte návrh ODS, která chce povolit 0,5 promile alkoholu v krvi za volantem? Vždyť v zahraničí je to tak normální a notorici stejně zákon porušují už teď. Ono ne všude mají hospodu na každém rohu a když si třeba chcete sednout s přáteli na jednu sklenku, tak to abyste na cestu tam a zpět bez auta měl půl dne volno.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2019 15:27:11 - Ing. Milan Pour
 

Děkuji Vám za dotaz. 

Tento návrh ODS s největší pravděpodobností nepodpořím. Raději bych podpořil jakýkoliv návrh zákona, který by zvýšil bezpečnost na silnicích. A bohužel v povolení až 0,5 promile alkoholu v krvi řidičům automobilů dle mého názoru nedojde k vyšší bezpečnosti řidičů, cyklistů i chodců, spíše naopak. Riziko zranění nebo úmrtí je s přítomností alkoholu za volantem výrazně vyšší než obvykle. V zemích EU zemře každý den na silnicích 70 lidí. Z tohoto počtu za ¼ úmrtí může alkohol. V ČR v minulém roce vzrostl počet dopravních nehod, při kterých zahynulo 565 osob. Došlo i k nárůstu počtu nehod pod vlivem alkoholu, nejvíce za poslední tři roky. Je třeba si také uvědomit, že ČR ve spotřebě alkoholu na 1 obyvatele zaujímá ve světových statistikách jedno z předních míst. Dále je třeba také zohlednit dopravní situaci a chování řidičů v ČR a výši finančních postihů neukázněných řidičů. Mám obavu, že ani nastavení výrazného sankčního systému  nezmění chování řidičů v případě povolení až 0,5 promile alkoholu, pokud by nedošlo k nekompromisnímu vymáhání dodržování tohoto zákona. Cestou vedoucí ke snížení počtu nehod způsobených řidiči pod vlivem alkoholu v ČR by mohlo být daleko širší používání alcolocku, účinného nástroje prevence řízení pod vlivem alkoholu. Jedná se o zařízení, které blokuje zapalování v případě opilosti.