RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2019 11:55:00 - sanny

Podle mě nás bere EU jako podřadný stát

Dobrý den, soudě podle odpovědí vám přeji znovuzvolení. I když s vámi ve všem nesouhlasím. Není pravda, že problém s dvojí kvalitou ještě nedávno nikdo neznal, ale opět se to začalo řešit až pět minut po 12. Zřejmě i ptoro, že se ozvalo více lidí, což je logické, protože Češi nyní více cestují a mohou srovnávat. On je paradox ale i v tom, že vás dovolená v Čechách vyjde jak dovolená u moře. Lyžovat se vyplatí jet taky do Rakouska. Tohle je na pováženou! A zpět k tématu. Proč nemůžou české obchodní řetězce odebírat zboží od odběratele určené např. pro Francii či Německo? A co hůř, kdyby se o to pokusil hrozí, že nebude mít vůbec nic. Kde je idea o jednotné Evropě? Nerozevírají se čím dál více nůžky mezi členskými státy na západě a na východě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2019 10:59:41 - RNDr. Pavel Poc
Dobrý den, dovolím si jen pár čistých faktů: řešit jsme to začali v roce 2011. Trvalo 4 roku, než se nám podařilo přesvědčit Komisi a členské státy, že to je problém a je naprosto čistě dohledatelné, že to byla aktivita ČSSD v Evropském parlamemntu i v Radě. EU nás jako podředný stát nebere. Problém není v EU. Evropskáý parlament i Evropská komise tuhle věc chtějí řešit a řeší. Problém je v tom, že výrobci prostě chtějí na trhy, které si to nechají líbit, dodávat spotřební zboží s maximální marží. Maximální marže dosahují v některých případech prostě nižší kvalitou. Vyspělejsší trhy jim to nedovolí. To je v kostce podstata věci. V následujícím období změníme něřízení o geoblockingu, tj. znemožníme výrobcům aby územně blokovali prodej svého zboží. 

S pozdravem

P. Poc