Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2019 9:35:35 - Damph

Migranti na Václaváku se tolerují?

Co říkáte na video, kde je popsáno že takoví lidé u nás dostali azyl: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozkryli-jsme-jak-funguje-organizovana-skupina-dealeru-drog-v-centru-prahy-58747.
1. Opravdu proti tomu policie nemůže řádně zasáhnout, protože (jak je popsáno zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kde-si-v-praze-schovavaji-poulicni-dealeri-drogy-57345) tito lidé mají u sebe pouze takové množství drog aby to byl max. přestupek?
2. Kolik takových přestupků by museli tito lidé mít aby jim byl zrušen azyl, který většina z nich získala?
3. Jak vlastně zde mohli dostat tito Afričané azyl, když o něj mají žádat v první bezpečné zemi? Pokud člověk, přestože je to původně uprchlík, pokračuje přes bezpečné země dál, stává se z něj tímto ekonomický migrant - přímo se tam jeden přiznává že přišel za lepším životem. Není něco v nepořádku v našem azylovém systému?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2019 8:52:12 - Ing. Radovan Vích
 Dobrý den a děkuji za dotaz.

Je to smutný příklad azylové politiky a ilegální imigrace se všemi důsledky a negativními dopady na naší společnost. Pokud někdo žádá o azyl, tak by to mělo být v první sousední zemi odkud utíká před válečným konfliktem, genocidou atd. To v případě Nigérie, odkud pocházejí osoby na předmětném videu, zcela určitě není Česká republika, ale státy v Africe. 

Obchod s drogami byl, je a bude vždy otázkou poptávky a nabídky a dealeři budou vždy o krok před policisty. Pokud je někdo chytí a mají u sebe menší množství drog, je to skutečně pouze přestupek. Znamenalo by to potřebu rekodifikace trestního práva, kde by přestupky tohoto typu byly nově zařazeny do kategorie trestných činů a v případě žadatele o azyl navíc s účinkem okamžitého vyhoštění. 

Náš azylový sytém umožňuje rozdílný výklad a je také do značné míry závislý na Schengenu, který je děravý jako cedník. Nikdo nemá přehled kdo, kde a kdy do států EU vstupuje a vystupuje. EU je prostě průchoďák a chybí nám kontrola na našich hraničních přechodech.

Uprchlíkům je potřeba poskytnout azyl podle mezinárodního práva. Nikoliv však ilegálním imigrantům ze subsaharské Afriky, kteří přicházejí za lepším a bezpracným životem k nám. Tím bezpracným životem myslím páchání trestné činnosti v oblasti pašování a prodeje drog. Jejich případný postih je ale v plné odpovědnosti ministra vnitra Hamáčka (ČSSD), který by měl prostřednictvím policie již dávno konat!