JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2019 9:46:46 - Damph

Migranti na Václaváku se tolerují?

Co říkáte na video, kde je popsáno že takoví lidé u nás dostali azyl: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozkryli-jsme-jak-funguje-organizovana-skupina-dealeru-drog-v-centru-prahy-58747.
1. Opravdu proti tomu policie nemůže řádně zasáhnout, protože (jak je popsáno zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kde-si-v-praze-schovavaji-poulicni-dealeri-drogy-57345) tito lidé mají u sebe pouze takové množství drog aby to byl max. přestupek?
2. Kolik takových přestupků by museli tito lidé mít aby jim byl zrušen azyl, který většina z nich získala?
3. Jak vlastně zde mohli dostat tito Afričané azyl, když o něj mají žádat v první bezpečné zemi? Pokud člověk, přestože je to původně uprchlík, pokračuje přes bezpečné země dál, stává se z něj tímto ekonomický migrant - přímo se tam jeden přiznává že přišel za lepším životem. Není něco v nepořádku v našem azylovém systému?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2019 9:22:45 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz, Problémy, které popisujete mi také vadí.Byl bych raději kdyby policie tyto lidi řešila a z Václaváku a obecně středu města je svoji prací vytlačila. Místo toho však sedí v kancelářích a šmírují co kdo z nás napíše na sociálních sítích. Nejsem však ministra vnitra ani policejní prezident, abych to mohl ovlivnit. Náš azylový systém je nastaven celkem dobře a na evropské poměry i docela přísně, ale možná trochu vázne aplikační praxe. Doporučil bych s podobnými dotazy kontaktovat (třeba i opakovaně) ministra vnitra, aby s tím už konečně něco dělal. Ikdyž, při jeho smýšlení, mám pochyb, aby to nebylo ještě horší.  

Přeji hezký den.