Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2019 15:09:40 - Tedy99

Proč Sověti nechtěli, aby nás osvobodili Američani?

Proč SSSR tolik stál o to, aby nás mohl ,,osvobodit“? Američané tu byli dřív, ale z dostupných pramenů vyplývá, že šlo o dohodou mezi USA a SSSR. Jeden si řekne dobře, dohody jsou v politice běžné. Ale když se podíváte, jak to vypadalo v zemích, které osvobodili Američané, a které Sověti, je nutné se ptát, proč nás osvobodili, když nás pak zas obsadili? Protože je jasné, že Češi pak už neměli na výběr. Proč sem vyslali v roce 1968 tanky? To přeci jasně značí o tom, že nás jako suveréna nebrali. Proč nám nutili komunisty a jinde na druhé straně lidé mohli volit svobodně? Těm státům se totiž na rozdíl od nás nyní daří. Vy schvalujete vše, co dělali komunisté za minulého režimu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.05.2019 0:26:12 - Leo Luzar
 Dobrý den, bohužel mícháte hrušky s jablky.Vítězné mocnosti protinacistické koalice se dohodly v Jaltě na poválečném uspořádání světa. Může se nám to líbit nebo ne, ale to vůbec nesnižuje jejich úlohu ani oběti, které jednotlivé státy daly za to, že my slované jsme mohli přežít protože jsme byli určeni k vymření těžkou prací. A to nezmiňuji Židy a jiné nenáviděné rasy určené k přímé likvidaci. Právo vítěze rozhodovat co bude dále bylo zaplaceno hodně draze a nebýt Sovětského svazu nebyli by ani Američané ... Jen pro informaci osvobozeny byly i státy Afriky a Arábie jen pro porovnání jak to tam dnes vypadá. A docela se zapomíná na Japonsko, tichomoří a tehdejší indočínu. O svobodě a svobodné vůli národu svědčí počty vojenských základen USA v zahraničí a ano po Mnichovské zradě našich tehdejších spojenců, se po válce ve svobodných volbách většina občanů rozhodla pro komunisty. Že jsme dělali chyby a ,že rok 1968 byl obrovskou ztrátou pro ideu komunismu v celém světě nemusíme polemizovat. Neschvaluji a ani KSČM neschvaluje a omluvu najdete na www.kscm.cz