prof. PhDr. Jan Keller, CSc.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2019 14:54:59 - d.chrobockova

Dotaz k článku Strategie pokojného ovládnutí

Zdravím. Ve výše uvedeném článku uvádíte, že "příčinou radikalizace není sociální otázka. Většina z 2000 mladých Francouzů, kteří jeli bojovat za Islámský stát, pocházela z poměrně dobře situovaných vrstev a měla nadprůměrné vzdělání". Většina z 2000 je mnoho, ale vzhledem k počtu muslimů ve Francii - není to marginalita?
Dle zprávy institutu Montaigne je "konzervativců" 25%. "Autoritáři", kterých je 28%, prý "jsou většinou mladí lidé s nízkou kvalifikací a vysokou nezaměstnaností žijící na dělnických předměstích". Tato skupina prý již není definována konzervatismem, ale "přivlastněním islámu jako způsobu vzpoury proti zbytku francouzské společnosti". Není tedy přece jen příčina v sociální situaci? Jak vysoká je pravděpodobnost, že by se snížil vliv konzervativců na ostatní skupiny se zlepšením sociální situace "autoritářů"? Vím, že místo jedné otázky jich kladu deset, ale zajímalo by mě ještě, jak dalece jsou se zprávou Institutu Montaigne obeznámeni politici EP? Díky.






Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.