Bc. Pavel Severa

  • Pardubický kraj
  • Výbor pro bezpečnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2011 18:01:44 - Malák

Zneužívání institutu osoby blízké

Bude nakonec opravdu odstraněn institut osoby blízké? Pomůže to policistům nebo to bude jen gesto? Děkuji za odpověď, Malák

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2011 11:22:14 - Bc. Pavel Severa
Vážený pane Maláku,
zneužívání institutu osoby blízké je dlouhodobě vyhodnocováno jako velmi častý jev při řešení dopravního přestupku. Bohužel na silnicích se vyskytuje mnoho "takyřidičů", kteří nejsou schopni utlumit svoje vášně za volantem a jsou nebezpeční sobě i okolí. Osobně věřím, že tato úprava by mohla napomoci snížit počet osob páchajících dopravní přestupky a spoléhající na možnost se vyhnout postihu. Lidé, kteří jsou si vědomi odpovědnosti za své jednání za volantem nebudou nijak kráceni na svých právech, lidé, kteří mění při svém řízení automobil v nebezpečnou zbraň budou snad tímto nuceni přehodnotit váhu nohy na plynovém pedálu.
Nic není dokonalé ale určitě bych byl pro aby se tato situace změnila a pokud zjistíme v praxi nedokonalosti, můžeme je postupně napravit. Současný stav je nepřijatelný pro slušné a ohleduplné řidiče.
S pozdravem Pavel  Severa TOP09