MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2011 7:28:30 - Hálková

Zásadní změna celého systému zdravotnictví je nezbytná

Dobré ráno pane doktore, myslíte, že se do sebe pustí doktoři se sestrami, jak se teď bojí odboráři? Já bych přála sestrám klid, protože na rozdíl od doktorů neždímají v časech úspor peníze od většiny lidí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2011 10:55:58 - MUDr. Jiří Štětina
Dobrý den a omluva za pozdější odpověď:
Jako lékař starší generace, pamatující a hlavně pociťující tvrdý dopad potlačování inteligence, jako takové, jsem přesvědčen o tom, že platy zdravotníků je třeba zásadním způsobem změnit ve smyslu podstatného zvýšení. Tuto změnu však musí s sebou přinést zásadní změna celého systému zdravotnictví. Dosud se žádná vláda k tomuto rázného kroku nedostala, proto vítám snahu současného pana ministra, který byl a jistě zůstal i dobrým lékařem, že tuto reformu připravuje. Organizaci této nátlakové akce podporuji potud, pokud není ohrožena dostupnost a kvalita zdravotní péče.
Jelikož tomu tak není, protože jsou ohroženi nejenom pacienti odkládáním operací a různých výkonů, ale zejména pacienti v resuscitační a intenzivní péči a ještě nenarodivší se noví občánkové, považuji tuto formu za nevhodnou a nepřijatelnou. Navíc je zásadním způsobem zaražen klín mezi poskytovatele zdravotní péče, tedy lékaře a sestry. Věřím, že všichni zdravotničtí pracovníci, vyjma těch, kteří akci "děkujeme-odcházíme"
podepsali, situaci pochopí a budou podporovat stávající koalici, která zásadní reformy má ve své koaliční dohodě.
MUDr. Jiří Štětina