JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2019 14:31:06 - Erik Kraft

Karel Kutlvašr

Podle všeho kapitulaci německých jednotek v Praze přijal již 8. května vojenský velitel Prahy generál Kutlvašr a Koněv přijel až když bylo po všem. To je nebo není pravda? Já chápu, že vy sochu chcete,ale mě by zajímala víc pravda. A když jsem si dal vyhledat, kdo byl Kultvašr, na wikipedii jsem našel toto: ,,důstojník a generál, který velel Pražskému povstání a po únoru 1948 se stal obětí politické perzekuce ze strany komunistického režimu." Proč byl komunisty perekuován, když to byl hrdina? Neměli jste jemu vystavět sochu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2019 9:08:26 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za dotaz. Kapitulace i prohlášení o zastavení palby jsou jen pouhá prohlášení pokud nedojde k faktickému naplnění daného. Myslím, že je dostatečně známo, že Němci v Praze bojovali i 9.5. a na jiných místech v Čechách dokonce i několik dní poté. Všechny tyto dny umírali čeští vlastenci. Jejich dětem a vnukům běžte vyprávět tyto pohádky, že Rudá armáda pod vedením maršála Koněva neosvobodila Prahu a část území dnešní ČR. S pozdravem Světu mír a více zdravého rozumu.Zd. Ondráček