Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2019 11:16:18 - katuše

Proč jste nepředložili dosud žádnou změnu? Od vás bych to čekala!

Sice mě a další ignorujete, ale třeba si někdy na nás občany čas uděláte. Ono jsou ty nezodpovězené dotazy vaše špatná vizitka. Ráda bych citovala poslance Juchelku, který mi na můj dotaz napsal toto:
Peněžitá pomoc v mateřství (PPM) je pro OSVČ vždy nevýhodná. Žena, která nečerpala PPM vůbec, musí volit nejnižší volbu čerpání, která je 7 600,-- Kč (a méně), v souladu se zákonem.
Minimální výše záloh na sociální pojištění je, pokud se nepletu, 2 388 Kč, na nemocenské pojištění je v tomto případě možné maximálně odvést 189 Kč. Měsíční dávka PPM by pak vycházela na 1323,-- Kč a následný rodičovský příspěvek by šel čerpat v maximální možné výši 7 600,-- Kč/cca 29 měsíců.

- takhle si představujete podporu rodin a porodnosti? Proč matce berete možnost volby délky rodičovské? Jen proto, že odmítla PPM? A máte pocit, že 1300 za to, že odvádí minimálně 2x tolik je adekvátní? Co jste udělali pro změnu?! Navrhli jste něco konkrétního nebo vám to přijde v pořádku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.