Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2019 20:52:45 - laco

Čert aby se ve vás vyznal

K poničenému památníku rudoarmějcům v Brně bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. : „Stydím se za primitiva, který si svoje mindráky vylévá na mrtvých hrdinech. Věřím, že nejen v Brně nejsem sám. Omlouvám se těm mrtvým vojákům a jejich příbuzným. Bez nich a jejich nejvyšší oběti bychom tady dnes nebyli“. Z jedné strany slova Michala Haška, z druhé strany činy exministra zahraničí Zaorálka a ministra zahraničí Petříčka. Jeden podporuje neonacisty a Banderovce na Majdanu, druhý podporuje prezidenta Ukrajiny Porošenka, který neonacisty a Banderovce přived na Ukrajině k životu. Jako strana, koho zájmy vy vůbec hájíte? Neonacisty a Banderovce či normální pracující lidi? P.S. 40 amerických kongresmanů požádalo ministra zahraničí USA (Mike Pompeo) o zařazení ukrajinské ozbrojené skupiny AZOV na seznam světových teroristických skupin – Azov je zařazen do ozbrojených složek ministerstva vnitra Ukrajiny. V našich sdělovacích prostředcích ani slovo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.10.2019 20:01:32 - Ing. Antonín Seďa
 Sociální demokracie vždy stála a stojí za "normálními pracujícímii lidmi", jak správně píšete. Proto také politický progfram ČSSD je zaměřen na zaměstnance, seniory a rodiny s dětmi. Rozhodně nikdo ze sociálních demokratů neobhajuje jakékoliv poškozování pomníků či historických památek. A nikdo z ČSSD nepodporuje neobacisty či Banderovce, jak píšete. Problém je v tom, když se z historických událostí vezme jistá část dějin, která se pak zneužívá v politickém boji. To je případ Majdanu, zákona ukrajinského parlamentu vůči Banderovi, vztah k anexi Kryymu či událosi na východě Ukrajiny. Ale těch problémů ve světě je daleko více a určitě souhlasím s tím, že diplomacie či ministerstvo zahraničních věcí nemůže nerespektovat mezinárodní závazky či historické konotace. Zahraniční politika je velmi složitá a vždy je třeba vycházet z historických událostí a z národních zájmů země. Opravdu je těžké hodnotit jakoukoliv aktivitu v nezávislém státu a přenášet ji do státu jiného. Jak Ukrajina, tak Česká republika či USA jsou nezávislé země, kde rozhodují volení zástupci či jmenovaná vláda. A je jejich zodpovědností vůči svým občanům, jakým způsobem řídí daný stát. Voliči pak rozhodují většinově, zda se jim kroky vlády či parlamentu zamlouvají či nikoliv.