Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2012 18:14:37 - Kryštof

Mostecko a Litvínovsko

Dobrý den pane Novotný, zajímalo by mě v čem vidíte základní podmínky dalšího rozvoje regionu, Mostecka a Litvínovska. Předem děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.09.2012 19:36:31 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  Tento region má dva základní problémy. Je tu velká neřešená nezaměstnanost a vysoký podíl nepřizpůsobivého obyvatelstva. K tomu se přidávají rizika, která známe, ale nejsou přiměřeně řešena. Dožívá nám chemický areál v Záluží, do kterého vlastníci zrovna neinvestují, a vypadá to, že jej pouze chtějí nechat dožít. Ještě větším problémem je fakt, že stát náš region svým způsobem odepisuje tím, že nechce nyní odsouhlasit pokračování v těžbě uhlí za limity, ačkoliv se bez tohoto uhlí neobejde. Vznikl v oblasti energetiky podivný dojem, že asi někteří extrémně vlivní lidé, určují naší vládě, jaká bude budoucnost jednotlivých regionů či odvětví národního hospodářství. Horníci v našem regionu takto přijdou o práci. Zatím působí dojmem, že jim to moc nevadí. Alespoň se tak vůči existujícím problémům prakticky chovají. Já i další jsme připraveni za jejich zájmy bojovat, ale bez nich samotných to nezvládneme.