Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2019 15:58:53 - diamond

Poděkování

Dobrý den pane Foldyno!
Děkuji za Váš rozhovor pro PL ze dne 18.11 a mnohé další z předešlé doby. Netušil jsem, že k vyjádření osobních názorů a stanovisek bude potřeba v těchto dobách, 30 let po svržení totalitního režimu, odvahy a odhodlání. To není nadnesená fráze. Nejen proto, že jsme věkově vrstevníci, mi též vadí budování kultů osobnosti, nedotknutelnost stran a politiků, ideologická či politická korektnost a výstavba, obrazně řečeno, nových pomníků na Letenské pláni, samozřejmě na věčné časy. Otázka je tedy spíše řečnická a globalizující: co se vlastně změnilo od 89. pro lidi, kteří musí za svůj názor a kritičnost poslouchat urážky, čelit represím a nemohoucnosti vydobýt spravedlnost ve společnosti?
Nová společnost a její ideoví kormidelníci používají naprosto shodných metod jako totalitní režimy před ní. Opět je tu vrstva nedotknutelných, ekonomických vyžírků, fanatických ideologů a těch ostatních, kteří to musí všechno platit.
Ještě jednou děkuji
In. V. Kumpolt

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.