Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2019 19:03:01 - CHOSE

Benešovy dekrety_

Dovoluji si vás upozornit na skutečnost, že odsun sudeťáků a zabavení majetků kolaborantů je jenom jedna stránka naší historie. Benešovy dekrety pouze realizovaly dohodu vítězných mocností.
Nějak se u nás zapomíná na skutečnost, že vedle občanů,, které fašisti vyhnali z pohraničí je velká skupina lidí, kteří byli vyhnáni maďarskými a polskými fašisty z Podkarpatské Rusy. Moji předkové tam odešli na základě výzvy ČS státu svou prcí pozvednout úroveň této zaostalé součásti ČSR. Po více než 10ti letech neuvěřitelně tvrdé dřiny, kdy vytvořili zavlažovací systém pusty a odvodnili bažiny okolo Latorice je maďarští fašisté vyhnali a depotrtovali do jejich původního bydliště. Jejich osud je popsán v knize J.Drozda - Sedláci z velkého dvora.
SSSR za zanechaný majetek zaplatil ČSR 960 mil rublů. Z toho vyplatila ČSR cca 13mil.Kčs.
Vloni v listopadu bylo výročí oněch událostí. Naše "veřejné inf prostředky" odmítly o tom cokoliv zveřejnit.
Mohla by vaše strana pro tyto vyhnance něco udělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2019 14:53:33 - Tomio Okamura
Dobrý den, ano je to dobrá a správná připomínka, podíváme se na to a pokusíme přimět vládu, aby přišla s nějakým řešením. Bylo by asi správné odškodnit potomky vyhnaných a žádat část náhrad po Maďarsku a Polsku.