Ing. Jiří Burian

  • ODS
  • Sedlčany
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2019 13:43:29 - katuše

Rodičovská

Vy se sice zastáváte rodičů, kteří mají dítě mladší 4 let, ale už jim skončila rodičovská. Ale co když kvůli vám na její zvýšení vůbec nedojde? To si vezmete na svědomí? A proč třeba nikomu nevadí, že ženy, živnostnice (až na výjimky) mají i tak limit měsíční mateřské max. 7.600 a aby vybrali celou částku (pokud bude 300.000 Kč), musí být na rodičovská 4 roky? To vám přijde spravedlivé? Obzvlášť u ODS bych čekala oporu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2019 9:53:10 - Ing. Jiří Burian
Vážená Katuše,

Netuším, co Vás vede k tak jednostrannému i skeptickému názoru. Bývá dobré podívat se na problémy z více stran a to je i případ pozice nás senátorů z Klubu ODS vůči návrhu novely zákona o státní sociální podpoře, paní ministryně Maláčová ji pracovně nazývá „rodičák“. Návrh zákona, jak je předložen, diskriminuje rodiče, kteří se starají, v době stanoveného nabytí účinnosti zákona, o dítě mladší 4 let, a proto je naším cílem zrušit diskriminaci těch rodičů, kteří již rodičovský příspěvek vyčerpali a jejich dítě či děti ke stanovenému dni nabytí účinnosti zákona nedosáhnou věku 4 let. Návrh, který schválila vláda totiž vyřazuje na 70 000 rodin z nároku na tento příspěvek a je třeba říci, že není možné třídit rodiny podle neobjektivního a volitelného kritéria, kterou je délka čerpání příspěvku. Takový návrh považujeme za diskriminační. Pokud měla být předložena novela zákona, tak pro nové příspěvky v budoucím období a ne měnit přijatý stávající systém. Je to, ale z dílny paní ministryně Maláčové.

S pozdravem

Jiří Burian