Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2019 12:50:04 - Angela

2019/2819(RSP)

Dobrý den. Evropské usnesení o významu evropské paměti pro budoucnost Evropy (2019/2819(RSP)) bylo přijato letos v září, přičemž dokument podpořili všichni zástupci parlamentu EU z České republiky ze stran ANO, Piráti, ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a SPD. Vy osobně tento dokument také podporujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2020 16:07:49 - Tomio Okamura
Dobrý den, věc má dvě roviny:
1. Politici by nikdy neměli hlasovat o dějinách, můžeme mít názor, ale ten nebude nikdy dokonalý, protože nikdo neví všechno.2. Usnesení o tom, že v podstatě druhou světovou válku zahájilo Rusko s Německem, díky smlouvě Ribbentrop-Molotov je manipulativní a zcela lživé. Vychází ovšem z toho, že dnes už skoro nikdo nezná skutečný běh událostí z počátku minulého století a ti, kdo o tom něco vědí buď mlčí nebo jsou umlčovaní. Celý západní svět plus Japonsko od roku 1918 vedli otevřenou i skrytou válku proti Sovětskému svazu a k této válce od nástupu Hitlera k moci, zvláště Británie pomáhala ve vyzbrojování Německa, kdy sledovala dva cíle. Oslabení moci Francie na kontinentě a budoucí útok Německa na Sovětský svaz. Britové proto spolu s Poláky do poslední možné chvíle o války bojkotovali snahy Sovětů a Francie, uzavřít s Británií obrannou smlouvu.
Naopak pakt o neútočení podepsali s nacisty jako jedni z prvních v roce 1935 Poláci, kteří spolu s Německem vojensky napadli Československo a obsadili Těšínsko. Poláci zcela prokazatelně očekávali, že společně s nacisty zahájí útok na Sovětský svaz, vojenské síly přeskupily na východ, zásobování a tyl na západ. Kdyby Sověti neudělili dohodu s Hitlerem, tak jsou nejen první obětí útoku Německa, Polska a zřejmě i Maďarska, ale západ by v tomto směru podporoval nacisty proti Sovětům - i o tom jsou desítky dokumentů.
Neexistoval žádný appeasement, ale od počátku panovala v britské politice vzácná shoda, že Rusy je třeba zničit a Francii oslabit. I proto došlo k Mnichovu, kdy opět součástí Mnichovské dohody by i britsko-německý dodatek o spolupráci a součástí dohod bylo rozdělení sfér vlivu, kdy Britové dali Němcům volnou ruku v cestě na východ.
Sovětům se tyhle plány podařilo právě díky zmíněné smlouvě zmařit a Hitler plán útoku na Sovět odložil a prozatím jen obsadil Polsko. Bohudík stalo se něco co nečekal, Británie mu pod obrovským domácím veřejným tlakem musela dodržet dohody s Polskem a vyhlásila Německu válku a následovala ji Francie. V ten moment byla světová válka de facto rozhodnutá v neprospěch Německa. To, že dnes není Evropa nacistická je právě výsledek diplomatického tahu, smlouvy Ribbentrop-Molotov.