Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2020 19:02:50 - thomask

Domobrana???

Vážený pane Okamuro,
jsem voličem SPD a záleží mi na tom,aby Česká republika byla bezpečná a prosperovala.Vždy jsem si vážil Vašeho přístupu k migraci a k vlastenectví,protože to cítím stejně.O to víc jsem byl rozčarován,když jsem se dozvěděl,že pan Kobza je spoluautorem zákona o zákazu vzniku domobrany (ozbrojených skupin),který byl předložen vládě spolu s demoblokem a KSČM.
Odpovězte mě a všem vlastencům popravdě,proč se SPD spojila s vlastizrádnou ČSSD,pod kterou spadá ministerstvo vnitra a spoluúčastní se na rozvratu České republiky a národa.A také bych rád věděl,jak budou hlasovat ostatní členové SPD?Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2020 12:52:25 - Tomio Okamura
Dobrý den, nejde o zákaz domobrany, to je mylný výklad, který někdo úmyslně šíří. Zákon nijak neomezuje ilegální ozbrojování ani sdružování občanů za účelem vlastní obrany, pouze zakazuje zakládání a organizování paramilitárních ozbrojených skupin k prosazování politických nebo ideologických cílů. Naopak umožňuje např. policistům, aby nosili zbraně mimo službu. Změna zákona o nakládání se zbraněmi má také zavést dobrovolné kurzy střelecké přípravy. Účastníci kurzu by spadali do zálohy k zajištění bezpečnosti a obrany státu. Do záloh státu by patřily také zbraně, s nimiž cvičili. V textu zákona není slovo domobrana ani jednou zmíněno. Spolky, ať se budou nazývat domobrana nebo jinak, se musejí věnovat především výcviku, nikoli prosazování politických cílů. Spolky, které jsou legitimní a jsou v současné době registrované, nikdo nebude kriminalizovat kvůli tomu, že tam probíhá střelecký výcvik.