JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2020 10:27:50 - Zubr

Proč?

Proč není v zákoně formulace kterou jste použil ve svém vysvětlení, cituji:"smyslem návrhu je zakázat vznik ozbrojených, vojensky organizovaných a řízených skupin osob, které chtějí se zbraní v ruce svrhnout zvolenou vládu či režim a prosazovat svoje cíle, ať již politické nebo třeba náboženské.
Proč je tam tato citace: ozbrojenou skupinou se rozumí skupina osob, která zároveň, a to je důležité, tedy opakuji zároveň má povahu paramilitární ozbrojené složky, je určena k ozbrojenému prosazování cílů založených na politické, náboženské nebo jiné ideologii a nakládá se zbraněmi, usiluje o získání přístupu ke zbraním, nebo organizuje osoby, které se zbraněmi nakládají.
To je přece každá domobrana, takže to co tu tvrdíte zároveň vyvracíte. Každá domobrana má přeci
sloužit k ozbrojenému prosazování cílů, bránit svou zem a to je ideologie, nakládá se zbraněmi, jinak by mohli mít jen praky, kterými by nic neubránili, každý kdo chce vlastnit zbraň, přece usiluje o získání přístupu ke zbrani atd

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2020 17:19:03 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za dotaz a zároveň se omlouvám za upřímnost. Víte, svoji formulaci jsem napsal právě jako polopatické vysvětlení, a to proto, aby to pochopil i ten, kdo neumí číst právní text. Je to však jedno a to samé. Vím, že je někdy složité právní text zákona přesně pochopit, ale zákony se tak prostě píší.Jestli podle Vás mají "domobrany" se zbraní v ruce usilovat o změnu režimu, tak je jen dobře, že se takové spolky budou zakazovat. Režim můžeme a máme měnit na základě výsledků svobodných volem a na se zbraní na ulici. Vidím, že asi máme na činnosti a smyslu domobran každý jiný úhel pohledu. Doufám však, že ten Váš není ve společnosti většinový. Přeji hezký víkend.